Disclaimer, privacy en voorwaarden

Kleine lettertjes... Daar doen we niet aan, alles is even groot!

Privacy
Privacy is een mooi iets, echter in het belang van het voorkomen van strafbare feiten houden we een beperkt aantal gegevens bij. De gegevens van aangevers worden nooit getoond, bewaard of aan derden verstrekt.

Disclaimer
Deze website is bedoeld voor eigen gebruik en mag niet worden bekeken, gedownload of op welke andere wijze dan ook worden ge- of misbruikt. Ook is deze website niet verbonden met welke firma, bedrijf of persoon dan ook. Alle links en verwijzingen zijn zonder enige verplichting geplaatst. U bent volledig -hoofdelijk- aansprakelijk voor alle gevolgen en/of schade die ontstaat wanneer u deze regels te negeert.

Bronvermelding
Vanaf het begin wordt informatie alleen via onze formulieren verwerkt, waarbij de verzender er voor kan kiezen om geen bron en/of website te vermelden. Voor onze verwerking is de bron altijd het formulier op Melding plaatsen en word dan ook niet nader genoemd of vermeld. Bij gebruik van de API worden op de achtergrond meerdere verzoeken op hetzelfde formulier geplaatst zodat de bron ook hier het voorgenoemde formulier is.

Inzageverzoek
Alle gegevens welke we hebben van of bij een nummer worden direct getoond. Om deze reden is het zinloos een inzageverzoek te doen. Namen, telefoonnummers en adressen worden niet opgeslagen of bewaard. Zover deze al aanwezig zijn geweest zijn ze verwijderd en gebeurd dit in de toekomst automatisch. Technisch gezien beschikken we over 2 records voor elke vermelding: De eerste bevat -zover gemeld- de omschrijving of is leeg. Het andere bevat de status, dit is altijd 1 van de volgende 4 teksten: 7:'melding', 8:'onbekend', 14:'Fout bij lezen' of 34:'Internationaal, niet gecontroleerd' of ontbreekt. Indien u de gegevens op papier nodig heeft, zoek dan op nummer en print het resultaat. Mocht u graag willen dat wij dit voor u doen dan bedragen de kosten €22,-

Bedreigingen
Vanwege het aantal dreigementen dat al snel word geuit bij allerlei berichten het volgende: Wanneer wij, of een van de medewerkers bedreigd wordt met de dood, ernstig letsel, verkrachting of aanranding, of terwijl we ons werk doen -zowel persoonlijk als via e-mail, chat of social media- volgt mogelijk aangifte. Daarnaast is het per direct niet meer mogelijk nog contact op te nemen en weigeren we vanaf dat moment alle contact van of namens de bekende adressen, namen, IP's etc. Bij constatering hiervan word u per direct op alle aangesloten websites geblokkeerd.

Waarschuwing verwijderen
Is er alleen een waarschuwing dan kan de rekeninghouder de melding laten verwijderen door een kopie legitimatie, bankafschrift en een factuur met minimaal dezelfde naam, adres en rekeningnummer aan ons te sturen. Gebruik hiervoor het formulier en laat het rode vak leeg. Alle andere velden zijn verplicht. Zorg er ook voor dat uw gegevens via zoekmachines niet (meer) gevonden worden, anders bestaat het risico dat deze opnieuw worden toegevoegd. opgelet, op internet zou iedereen deze verzoeken kunnen sturen, daarom zijn deze bewijsstukken vereist. We nemen een verzoek waaraan gegevens ontbreken simpelweg niet in behandeling.

Geen antwoord
Ingezonden verzoeken om gegevens toe te voegen of te verwijderen worden nooit beantwoord. Ze worden ANONIEM doorgestuurd naar de verantwoordelijke voor stilzwijgende verwerking. Het is dus zinloos vragen te stellen in dergelijke berichten. Ook discussies over wat wel en niet mag hebben geen enkel nut. De verwerker heeft dus geen naam of mailadres. Tot slot zullen alle berichten die dreigende taal, scheldwoorden, aanstootgevende teksten, reclame en/of (overbodige) links bevatten zonder meer niet worden verwerkt. Bij constatering hiervan word u per direct op alle aangesloten websites geblokkeerd.

Aangifte
Is er een melding van aangifte dan nemen we tenminste 3 maanden geen verzoek(en) in behandeling om herhaling te voorkomen. Deze termijn zal verlengd worden met de termijn waarbij banken (of bank in kwestie) rekeningnummers niet opnieuw uitgeven.

Onterecht vermeld (rekening is net geopend)
Heeft u net een rekening geopend en geeft deze nog een melding van een vorige rekeninghouder? In dit geval kunnen we u per direct uit de lijsten halen. Stuur in dit geval extra bewijs mee waaruit blijkt dat de rekening recent geopend is. U ontvangt alleen in dit speciale geval een bevestiging of telefoontje. Dit werkt hetzelfde voor telefoonnummers: Hier is de kassabon MET met 06-nummer of contract uw bewijs. LET OP: Is het formulier niet volledig ingevuld of ontbreekt er bewijs? Uw verzoek word zonder bevestiging verwijderd en niet meer in behandeling genomen.

Copyrights
''any brand, name or word may be a trademark of some company which does not sponsor, authorize or endorse this site''

Tips om internet oplichting te voorkomen
Als je deze tips in acht neemt maak je het internet criminelen een stuk moeilijker
 • Bij het LMIO kun je makkelijk online aangifte doen van internetoplichting.
 • Hier kun je ook gegevens checken van degene met wie je online zaken kunt doen.
 • Malafide rekeningnummers, telefoonnummers, webadressen en e-mailadressen zijn bekend als er aangifte is gedaan.
 • Google, gebruik de checkfunctie van de politie en kijk op websites zoals Opgeletopinternet.nl als je ook maar enigzins wantrouwig bent over een aankoop op internet.
 • Ga een product dat je wilt hebben zelf ophalen, hou het vast. Als het bevalt: koop het. Stel jezelf de vraag of het niet te mooi is om waar te zijn.
 • Prepaid creditcards zoals 3V en VIABUY zijn populair bij internetoplichters. 3V card meldt zelf op de website: 'Uw activatiecode is alleen bij u bekend en strikt persoonlijk, zorg ervoor dat uw activatiecode niet in handen van anderen komt. Betaal nooit door het opwaarderen van een 3V card van een onbekende. Als er via websites zoals Facebook, Marktplaats, TicketSwap of via een mail gevraagd wordt om te betalen met een 3V activatiecode of door het opwaarderen van een 3V kaart dan is dit niet in orde.'
 • Niet alleen banken, maar veel meer partijen hebben last van pogingen tot phishing (gegevens verkrijgen). Let dus ook op Facebook, Twitter, Marktplaats, Ebay enzovoorts.
 • Op Pasopjepas.nl vind je meer informatie over katvangers: je kunt je rekeningnummer niet zomaar uitlenen aan iemand anders. Jij blijft verantwoordelijk voor je rekening en kunt grote problemen krijgen.
 • Emailadressen zijn niet zo privé als je denkt. Er bestaan programmaatjes die het internet afzoeken naar emailadressen. Dit zijn zogeheten spiders. Een e-mailadres heeft een standaard opmaak en is daardoor goed herkenbaar. De verzamelde emailadressen worden vervolgens verkocht om er spam naar te verzenden.
 • Kijk altijd naar het website adres, de url. Die ziet er soms anders uit dan het origineel, let bijvoorbeeld op het verschil tussen www.marktplaats.nl, www.marktp1aats.nl en www.marktplatsss.nl.
 • Klik NOOIT zomaar op een link. Zo'n link kan malware bevatten waardoor kwaadwillenden van afstand toegang hebben tot je pc.
 • Bescherm je account met sterke wachtwoorden en verander deze regelmatig. Gebruik een ander wachtwoord voor elke sociaal-netwerk-site.
 • Accepteer geen vrienden verzoek of follow verzoek van onbekenden. Mensen zijn niet altijd wie ze zeggen te zijn. De beste manier om oplichters uit je leven te houden, is om ze nooit binnen te laten.
 • Als je online een onverwacht verzoek krijgt om geld te versturen aan een vriend of familielid, Neem dan contact op met die persoon -op een andere manier dan via de site waar je het verzoek ontving- om te controleren of het verzoek echt is.
 • Klik nooit op verdachte links op social network sites, ook niet van je vrienden.
 • Als je denkt dat je een social media scam hebt gespot, meld het bij het sociaal netwerk en bij de Fraudehelpdesk. Laat het ook aan familie en vrienden weten!
 • Verstrek NOOIT codes of identificatie middelen per mail.
 • Zet je emailadres niet op (openbare) websites.
 • Wees voorzichtig met het invullen van online formulieren.
 • Klik nooit op (afmeld)links in spam berichten, daarmee bevestig je dat het emailadres in gebruik is.
 • Reageer niet op online kettingbrieven.
 • Open geen onbekende berichten en bijlagen.
 • Links in mails met web adressen die je niet kent, zijn per definitie verdacht. Op die links moet je niet klikken.
 • Taal- en spelfouten in een mail zijn verdacht.
 • Aangifte van online fraude en oplichting via een rekeningnummer kan online bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Dit wordt dan direct doorgegeven aan de betrokken bank of betaalinstelling. Die kan een onderzoek instellen en afhankelijk van de uitkomsten van de bankrekening worden geblokkeerd.
 • Is je facebook-account door iemand anders overgenomen? Dan kun je hier terecht om je account opnieuw te beveiligen. http://www.facebook.com/hacked

Zoekwoorden
aansprakelijk, actief, afspelen, afzetter, bajesklant, bandiet, Bank, bedotter, bedrieger, bekende, betaald, beunhaas, beurzensnijder, blaaskaak, blokkade, bluffer, boef, boefje, bomen, boosdoener, booswicht, branieschopper, charlatan, check, controle, controleren, defraudant, demo, deugniet, draaier, ellendeling, etymologiebank, fan, fielt, flessentrekker, fopper, franeker, fraudeur, fraudeurs, friends, galgenbrok, geblokkeerd, gedownload, getild, goedkoop, goedkoopste, grootspreker, handel, handelspartijen, herkennen, hillegom, hondsvot, IBAN, invoer, knevelaar, knoeier, knopendraaier, koopplein, kopen, kwakzalver, kwartjesvinder, ladelichter, leugenaars, loeder, marktplaats, meldingen, misleider, mystificateur, nepper, onverlaat, opgelicht, ophakker, oplichter, oplichters, oplichting, opschepper, opsnijder, overweg, partijen, ploert, pocher, pochhans, politie, praalhans, praatjesmaker, praler, projecten, ps4, rekening, rekeningnummer, schavuit, schelm, schobbejak, schoelje, schoft, schurk, sets, slechterik, slingeraar, smiecht, snoever, snoodaard, spitsboefbluffer, stoeferboef, terugbetaald, terugbetaling, test, tweezak, vaals, valsspeler, verlakker, vertalen, vervalser, vinden, voetbalkaartjes, wissel, zeldzame, zoeken, Zoekopdrachten, zwendelaar

Alternatieve adressen
Werkt de link / url https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html niet, dan bieden we hier een alternatief http://oplichter.eu/check met langere cache.

© 2015-2017 Oplichter.EU - Gegevens: 2017-09-20 - 20:14:13.
Helpdesk: 12.00 - 20.00u. vrij
privacybeleid, voorwaarden, verwijderverzoeken. Ω    
Deze site word actief beschermd. Bij abnormaal gebruik volgt tijdelijke uitsluiting of permanente blokkade.