Welkom,

Deze site is gemaakt om te beschermen tegen oplichting en vergelijkbare praktijken door de diverse leden van het graaiersgilde... Daarvoor is er een register -zonder persoonlijke gegevens- van deze types aanwezig.

Oplichters zijn uiteindelijk maar geinteresseerd in 1 ding: GELD! Voorkom dus dat je zuurverdiende centen in hun zak belanden.

Anders dan de naam van deze site doet vermoeden zijn wij dus geen oplichters. U mag dan ook verwachten dat wij niet gaan proberen u iets te verkopen. Deze website heeft geen verdienmodel en kost alleen maar geld en tijd, iets dat we met ons team zelf investeren in een goede bron van informatie.

Het laatste nieuws van 2021-01-21 10:03 ||| meer nieuws |||

Responsive design
We werken aan het zogeheten responsive design van onze site, waarbij het doel is deze op zo veel mogelijk verschillende browsers te laten werken, waaronder telefoons, tablets en andere. Ziet u problemen of plekken die we vergeten zijn? meld het dan! Dat kan via de link die u onderaan elke pagina kunt terugvinden.

Tips

Helaas komt oplichting vandaag de dag steeds vaker voor, onder andere op marktplaats, facebook en ebay. Door gebruik te maken van paypal is het risico veel kleiner, al ziet lang niet idereen dit zitten vanwege de extra kosten. Betaal je rechtstreeks, dan heb je geen enkele optie je geld terug te halen as er iets misgaat. De banken werken niet mee omdat je zelf de opdracht gaf.

Niet vergeten: Altijd eerst het nummer controleren voor je geld overmaakt.

Het laatste nieuws vindt u op deze site, maar is ook beschikbaar als RSS-feed.

We vragen u om oplichters bij ons te melden en doe ook altijd aangifte! Dit is belangrijk omdat er anders niet veel aan deze praktijken zal veranderen.

Vriend in nood fraude

Deze vorm van fraude komt steeds vaker voor en is dan ook steeds vaker in de media te vinden. Hoe doen ze het? Een voorbeeld:

Denkt u te maken te hebben met een bekende die ineens niet meer te bereiken zou zijn op het bekende nummer en u vraagt om even iets voor te schieten?
STOP! DOE DIT NIET
Neem eerst telefonisch contact op met het nummer dat u eerder al had van die persoon
Lukt dat niet, ga zelf even langs.
Telefoons blijken vaak niet kapot en nog vaker zult u een zeer verbaasde reactie krijgen, men wist van niets.
Dit advies kan u tientallen tot zelfs duizenden euro's besparen en kost vaak niet meer dan wat tijd.
Het 'probleem' is dat als u iets overmaakt, het niet teruggeboekt kan worden.

Gratis controle van IBAN en 06-nrs

Heeft u een eigen bedrijf, vermoed u dat u te maken heeft met malafide types of heeft u twijfels bij een rekeninghouder? Controleer dan de IBAN en mobiele nrs op bij ons gemelde problemen.
Het is zo simpel als het plakken van de nummers en het verzenden ervan. De resultaten worden kosteloos getoond en kunnen zelfs als CSV bestand worden gedownload.
Ga naar deze pagina voor de controle. U kunt hier meer dan 43000 nummers per keer controleren! (Test:2022-05-13)

Disclaimer, privacy en andere info

Kleine lettertjes... Daar doen we niet aan, alles is even groot!

Telefonische helpdesk
We hebben GEEN telefonische helpdesk en vragen, opmerkingen en ander commentaar kunnen alleen via het contactformulier worden verzonden.

Terugbellen
Wilt u gebeld worden, zet dan het vakje achter het telefoonnummer aan. Alleen berichten in de Nederlandse taal worden gelezen. Het kan even duren voor u een reactie ontvangt, ook bellen we niet over het toevoegen of verwijderen van gegevens.

'Mijn' nummer
Vragen over hoe of waarom een bepaald nummer op deze site terecht is gekomen worden in de uitleg voldoende beantwoord. Verzoeken om hierover contact op te nemen worden daarom niet beantwoord.

Gegevens toevoegen of verwijderen
Verzoeken om rekeningnummers of andere gegevens toe te voegen of te verwijderen dienen via het juiste formulier te worden verzonden. Op andere wijze indienen, zoals telefonisch, contactformulier of per brief, is niet mogelijk. Gebruik het aangegeven formulier.

Voor u het contactformulier invult
Graag ook even uw aandacht voor het volgende: Berichten met SPAM, bijlages, virussen, reclame en/of dreigementen, direct of indirect, worden gefilterd en zullen ons niet bereiken. Deze berichten worden extern bewaard voor mogelijke juridische stappen. Klik op formulier om door te gaan.

Privacy
Privacy is een mooi iets, echter in het belang van het voorkomen van strafbare feiten houden we een beperkt aantal gegevens bij. De gegevens van aangevers worden nooit getoond, bewaard of aan derden verstrekt.

Disclaimer
Deze website is bedoeld voor eigen gebruik en mag niet worden bekeken, gedownload of op welke andere wijze dan ook worden ge- of misbruikt. Ook is deze website niet verbonden met welke firma, bedrijf of persoon dan ook. Alle links en verwijzingen zijn zonder enige verplichting geplaatst. U bent volledig -hoofdelijk- aansprakelijk voor alle gevolgen en/of schade die ontstaat wanneer u deze regels niet naleeft.

Bronvermelding
Vanaf het begin wordt informatie alleen via onze formulieren verwerkt, waarbij de verzender er voor kan kiezen om geen bron en/of website te vermelden. Voor onze verwerking is de bron altijd het formulier op Melding plaatsen en word dan ook niet nader genoemd of vermeld. Bij gebruik van de API worden op de achtergrond meerdere verzoeken op hetzelfde formulier geplaatst zodat de bron ook hier het voorgenoemde formulier is.

Inzageverzoek
Alle gegevens welke we hebben van of bij een nummer worden in het zoekvenster direct getoond. Om deze reden is het zinloos een inzageverzoek te doen. Namen, andere telefoonnummers, adressen en plaatsen worden niet opgeslagen of bewaard. Zover deze al aanwezig zijn geweest zijn ze verwijderd en gebeurd dit in de toekomst automatisch. Technisch gezien beschikken we over 2 records voor elke vermelding: De eerste bevat -zover gemeld- de omschrijving of is leeg. Het andere bevat de status, dit is altijd 1 van de volgende 2 teksten: 7:'melding', 8:'onbekend' of ontbreekt deze geheel. Indien u de gegevens op papier nodig heeft, zoek dan op nummer en print het resultaat. Mocht u graag willen dat wij dit voor u doen dan bedragen de verwerkingskosten €22,-

Bedreigingen
Vanwege het aantal dreigementen dat al snel word geuit bij allerlei berichten het volgende: Wanneer wij, of een van de medewerkers bedreigd wordt met de dood, ernstig letsel, verkrachting of aanranding, of terwijl we ons werk doen -zowel persoonlijk als via e-mail, chat of social media- volgt mogelijk aangifte. Daarnaast is het per direct niet meer mogelijk nog contact op te nemen en weigeren we vanaf dat moment alle contact van of namens de bekende adressen, namen, IP's etc. Bij constatering hiervan word u per direct op alle aangesloten websites geblokkeerd.

Waarschuwing verwijderen
Is er alleen een waarschuwing dan kan de rekeninghouder de melding laten verwijderen door een kopie legitimatie, bankafschrift en een factuur met minimaal dezelfde naam, adres en rekeningnummer aan ons te sturen. Gebruik hiervoor het formulier en laat het rode vak leeg. Alle andere velden zijn verplicht. Zorg er ook voor dat uw gegevens via zoekmachines niet (meer) gevonden worden, anders bestaat het risico dat deze opnieuw worden toegevoegd. opgelet, op internet zou iedereen deze verzoeken kunnen sturen, daarom zijn deze bewijsstukken vereist. We nemen een verzoek waaraan gegevens ontbreken simpelweg niet in behandeling.

Geen antwoord
Ingezonden verzoeken om gegevens toe te voegen of te verwijderen worden nooit beantwoord. Ze worden ANONIEM doorgestuurd naar de verantwoordelijke voor stilzwijgende verwerking. Het is dus zinloos vragen te stellen in dergelijke berichten. Ook discussies over wat wel en niet mag hebben geen enkel nut. De verwerker heeft dus geen naam of mailadres. Tot slot zullen alle berichten die dreigende taal, scheldwoorden, aanstootgevende teksten, reclame en/of (overbodige) links bevatten zonder meer niet worden verwerkt. Bij constatering hiervan word u per direct op alle aangesloten websites geblokkeerd.

Aangifte
Is er een melding van aangifte dan nemen we tenminste 3 maanden geen verzoek(en) in behandeling om herhaling te voorkomen. Deze termijn zal verlengd worden met de termijn waarbij banken (of bank in kwestie) rekeningnummers niet opnieuw uitgeven.

Onterecht vermeld (rekening is net geopend)
Heeft u net een rekening geopend en geeft deze nog een melding van een vorige rekeninghouder? In dit geval kunnen we u per direct uit de lijsten halen. Stuur in dit geval extra bewijs mee waaruit blijkt dat de rekening recent geopend is. U ontvangt alleen in dit speciale geval een bevestiging of telefoontje. Dit werkt hetzelfde voor telefoonnummers: Hier is de kassabon MET met 06-nummer of contract uw bewijs. LET OP: Is het formulier niet volledig ingevuld of ontbreekt er bewijs? Uw verzoek word zonder bevestiging verwijderd en niet meer in behandeling genomen.

Copyrights
''any brand, name or word may be a trademark of some company which does not sponsor, authorize or endorse this site''

Alternatieve adressen
Werkt de link / url https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html niet, dan bieden we hier een alternatief /check met langere cache.

Respond to this site

Do you want to share any comments or problems with us? No problem. You do not need an account, it just makes it easy. form WARNING: NOT FOR SPAM or any other abuse!